Op de foto: Alle deelnemers aan het groeiprogramma 2018/2019 van het Oranjefonds met de Koning in de tuin van het Oranjefonds.

Veel mensen staan nog langs de kant en hebben een steun in de rug nodig. Mensen die in een maatschappelijk kwetsbare positie zijn geraakt en het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Stigmatisering speelt hierbij vaak een negatieve rol.

Het concept van de City Shuttle biedt voor deze mensen een nieuwe kans op werk met een grote en zichtbare maatschappelijke betekenis.

De shuttle rijdt langs highlights van de stad: ondernemers, attracties, hotels, musea, restaurants. Zij vertrouwen hĂșn klanten aan de chauffeur toe voor een prachtige rondrit door de stad. We doen dat met elektrische voertuigen. De halteplaatsen, de highlights van de stad, verkopen de hop-on-hop-off dagtickets. Bedrijfsleven, stadsmarketing en toerisme worden zo verbonden met elkaar.

In Delft rijden we op deze manier al twee jaar.

Het concept van de City Shuttle is opgenomen in het Oranje Fonds Groeiprogramma 2017/2018/2019. Dat betekent dat we gericht zijn om in meer steden te gaan rijden en meer mensen als chauffeur van de shuttle aan de slag te krijgen. Geweldig!